Osteopatia Mataró

A Oreka Mataró treballem per la recuperació del pacient utilitzant diferents disciplines terapèutiques, com ara l’osteopatia. L’osteopatia és una disciplina terapèutica manual i global enfocada a recuperar la salut del propi cos mitjançant mecanismes propis d’autocuració. D’aquesta manera, l’osteopatia no només és eficaç per tractar la zona adolorida el cos, sinó que permet trobar l’origen del dolor. Per aconseguir-ho, els nostres osteòpates realitzen una anamnesi exhaustiva, una exploració física detallada i un pla de tractament per a cada pacient.

Des de les nostres instal·lacions de Mataró, a Oreka realitzem tractaments d’osteopatia que permeten al pacient millorar la integritat estructural, visceral i cranial del seu cos.

L’osteopatia és una medicina complementària a la convencional i reconeguda des del 2010 per l’OMS com una professió independent i diferent a la fisioteràpia.

Quan podem utilitzar l’osteopatia?

L’osteopatia és una tècnica eficaç per tractar diferents disfuncions del nostre cos. Normalment, el dolor és el principal motiu de consulta d’osteopatia, però les causes poden ser diferents. Des d’Oreka Mataró recomanem l’aplicació de l’osteopatia per a disfuncions mecàniques, neurològiques, degeneratives, inflamatòries o neoplàsiques, entre altres. L’osteopatia pot ser aplicada a persones de totes les edats i per a múltiples raons. Els nostres propis osteòpates, després de realitzar un diagnòstic clínic i una exploració física del pacient, escullen la tècnica osteopàtica adient en cada cas, segons les seves característiques i la naturalesa del seu problema.

A grans trets, podem identificar l’osteopatia com una tècnica eficaç per tractar les següents disfuncions:

Dolor cervical
Dolor lumbar
Dolor toràcic
Contractures
Fibromiàlgia
Artrosi
Artritis
Tendinitis
Pubàlgia
Hernies diescals
Ciàtiques
Cruràlgies
Síndrome del Túnel Carpià
Síndrome de la cinteta iliotibial
Ruptura muscular
Ruptura meniscal
Ruptura lligament creuat anterior
Ruptura lligament creuat posterior
Periostitis
Esquinços
Pròtesi de genoll i maluc
Neuropaties
Fuetada cervical
Disfuncions estructurals
Asma
EPOC
Bronquitis
Reflux gàstric
Restrenyiment
Digestions pesades
Dolors menstruals
Vertigen
Marejos
Cefalees
Disfuncions en l’articulació temporomanidublar ATM

Els beneficis de l’osteopatia

Els principals beneficis que podem trobar en tractaments d’osteopatia, ja sigui mitjançant tècniques manuals globals o específiques són els següents:

  • Elimina el dolor
  • Millora la capacitat fluídica i de drenatge del cos
  • Harmonitza el to muscular i el sistema nerviós
  • Millora la mobilitat del cos i la seva flexibilitat
  • Millora les funcions orgàniques del cos