Rehabilitació activa Mataró

La rehabilitació activa és una tècnica de recuperació que s’exerceix mitjançant l’exercici físic i terapèutic. L’activitat física és una eina excel·lent per abordar diferents patologies relacionades amb el nostre cos. Des d’Oreka Mataró duem a terme tècniques de rehabilitació activa mitjançant sèries d’exercicis personalitzats que realitzem al nostre centre Oreka o a la platja de Mataró, que es troba a 2 minuts caminant.

Des d’Oreka Mataró considerem que la rehabilitació activa és una tècnica indispensable per aconseguir que el cos del pacient es recuperi completament. De fet, l’evidència científica ens mostra que és necessari fer partícip el pacient en el seu procés assistencial per a una recuperació més eficient i duradora.

Quan podem utilitzar la rehabilitació activa?

La rehabilitació activa la podem utilitzar per a gairebé tota patologia musculo-esquelètica. Entre les patologies més tractades mitjançant la rehabilitació activa a les nostres instal·lacions a Mataró destaquen els dolors d’esquena com les cervicàlgies, les dorsàlgies, les lumbàlgies o les patologies de genoll i d’espatlla. D’altra banda, la rehabilitació activa també és efectiva per a esportistes que volen recuperar la seva activitat esportiva al més aviat possible i per a pacients pre i post quirúrgics que han estat sotmesos a cirurgies com pròtesis de genoll, maluc o sutura de menisc.

De forma genèrica, a Oreka Mataró identifiquem l’aplicació de la rehabilitació activa per tractar les següents alteracions:

Dolor cervical
Dolor lumbar
Dolor toràcic
Fibromiàlgia
Artrosi
Artritis
Tendinitis / entesitis
Pubàlgia
Hèrnies discals
Protusions discals
Ciàtiques
Cruràlgies
Síndrome de la cinteta iliotibial
Ruptura muscular
Ruptura meniscal
Ruptura lligament creuat anterior
Ruptura lligament creuat posterior
Periostitis
Esquinços
Pròtesi de genoll i maluc
Neuropaties
Fuetada cervical
Fibromiàlgia
Mal d’esquena
Capsulitis
Trocanteritis
Espatlla congelada

Els beneficis de la rehabilitació activa

La rehabilitació activa ha demostrat ser una tècnica efectiva per tractar disfuncions de l’aparell locomotor. Els beneficis es produeixen a nivell fisiològic, però també a nivell neurològic i funcional. Així doncs, la rehabilitació activa és capaç de reduir inflamacions a llarg termini i reduir el risc de malalties coronàries.

A nivell neurològic i funcional, la rehabilitació activa també s’ha mostrat efectiva per disminuir l’estrès, la depressió i fatiga. D’altra banda, l’exercici físic realitzat de forma terapèutica ofereix beneficis funcionals i permet eliminar els focus de dolor.