El dolor lumbar és molt comú en la nostra societat, i molta gent la pateix en silenci pren moltes medicines sense saber que es pot tractar d’una forma més natural mitjançant la fisioteràpia i l’osteopatia. Hi ha besants pacients d’Oreka que tenen aquest problema, i en aquest article volem ajudar a entendre-ho una mica més.

Parlarem sobre les persones més afectades pel dolor lumbar, les causes i l’efecte de les ciàtiques, els tipus de lumbàlgies i els tractament i opcions que recomanem per a curar-les mentre disminuïm el dolor que ens provoca.

 

Persones més afectades pel dolor lumbar

Segons un estudi del Ministeri de Sanitat, Serveis socials i Igualtat, el dolor lumbar és una patologia molt freqüent que afecta a un de cada cinc espanyols. Pot afectar a persones de qualsevol edat, tot i que es dona amb major freqüència entre els 40 i els 60 anys.

Hi ha persones que, per la seva activitat laboral, corren risc de patir dolor lumbar, totes aquelles que treballen aixecant pes. En aquest sentit, és important mantenir una bona postura realitzant el treball per disminuir el risc de patir lumbàlgia o a reduir els símptomes.

Les persones amb sobrepès tenen major propensió a patir-la. També les embarassades, ja que la part lumbar ajuda a suportar els quilos de més de la panxa.

Causes del dolor lumbar

En general, distingim dos tipus de lumbàlgia diferents que es diagnostiquen en funció de l’origen, la durada i la intensitat del dolor.

 

Lumbàlgia inflamatòria

La lumbàlgia inflamatòria pot estar causada per malalties degeneratives com l’artrosi, l’estretament del forat foraminal o la estenosis del canal lumbar, per infeccions vertebrals, per dolors irradiats relacionats amb el càncer o per l’osteoporosi. Els nostres especialistes en fisioteràpia i osteopatia poden ajudar-te a identificar d’on prové el dolor i derivar-te a altres metges que actuaran sobre l’arrel del problema. Tanmateix, s’ha demostrat que els tractaments basats en osteopatia i fisioteràpia del dolor lumbar inflamatori són eficaços per a reduir el dolor en molts casos.

Lumbàlgia mecànica

L’origen del dolor lumbar mecànic el trobem en la postura, o per sobreesforços. El dolor pot procedir de la columna vertebral per problemes discals, per anomalies congènites de la zona lumbar, per traumatismes causats per la dislocació o fractures vertebrals o distensions de l’esquena. També per problemes mecànics en la columna vertebral. Hi ha vegades que el dolor lumbar està ocasionat per una ciàtica. La ciàtica lumbar és quan la lumbàlgia es relaciona directament amb una afectació de l’arrel nerviosa, normalment degut a la presència d’una hèrnia discal.

En aquests casos, la fisioteràpia i l’osteopatia et poden ajudar moltíssim a millorar la teva qualitat de vida. Algunes vegades el dolor es pot fer crònic. En aquest sentit, els tractaments que oferim al centre Oreka de Mataró t’ajudaran significativament a millorar la teva qualitat de vida.

Consell d’Oreka per reduir el dolor lumbar

A Oreka, centre de fisioteràpia i osteopatia de Mataró, us proposem diverses maneres de tractar el dolor lumbar amb o sense ciàtica, agut o cronificat.

Osteopatia i fisioteràpia

S’ha demostrar mèdicament que els tractaments de fisioteràpia són molt efectius en qualsevol tipus de dolor lumbar, així com el tractament mitjançant l’osteopatia. L’actuació sobre la zona afectada i irradiada redueix considerablement el dolor i, amb una bona pauta d’acció, podem arribar a eliminar de forma permanent el molest dolor lumbar.

Consulta’ns per a més informació al respecte al nostre centre de Mataró.

Exercici físic moderat

És recomanable alternar el descans amb petites dosis d’exercici físic. En aquest sentit, a Oreka et podem ajudar organitzant les teves visites amb els  nostres fisioterapeutes i els nostres preparadors físics per a una recuperació completa.

Medicació

Per a començar, mai ens hem d’automedicar. Si voleu apel·lar a aquesta opció heu de consultar amb el vostre metge de capçalera o professional mèdic. La ingesta d’analgèsics, antiinflamatoris i relaxants musculars poden ajudar a sufocar el dolor, però no deixa de ser un pegat al problema. Algunes cremes també ens poden ajudar.