Fisioteràpia invasiva Mataró

A Oreka Mataró també oferim serveis de fisioteràpia invasiva per tractar processos dolorosos del cos. La fisioteràpia invasiva és una tècnica que descriu el conjunt de tècniques en les quals s’utilitza una agulla d’acupuntura que aplica de forma percutània agents físics (neuromodulació percutània) o no (punció seca) en el teixit musculoesquelètic.

La tècnica de Punció Seca es basa en la introducció d’una agulla d’acupuntura en el múscul provocant un estímul mecànic, amb l’objectiu de destruir la placa motor, estimular el receptor muscular (us muscular) disminuint de forma immediata el dolor que té el pacient i produint una relaxació muscular reflectida.

La neuromodulació percutània és una tècnica de fisioteràpia invasiva que consisteix en introduir agulles de punció seca, en la proximitat del nervi perifèric, connectada a un dispositiu elèctric de corrents tipus PENS o similar amb l’objectiu de disminuir el dolor i restablir la funció del sistema nerviós. És a dir, el procediment de la tècnica consisteix en posar una corrent indolora a l’agulla de punció i millorar la funció neuromuscular.

Quan podem utilitzar la fisioteràpia invasiva?

A Oreka Mataró utilitzem la fisioteràpia invasiva com a tècnica per tractar processos dolorosos, tant aguts com crònics, de l’aparell locomotor.

Des de les nostres instal·lacions de Mataró utilitzem la fisioteràpia invasiva per a les següents alteracions:

Dolor cervical
Dolor lumbar
Dolor toràcic
Contractures
Hèrnies discals
Ciàtiques
Cruràlgies
Síndrome del Túnel carpià
Periostitis
Esquinços
Neuropaties
Fuetada cervical
Mal de cap tensional
ATM (bruxisme)
Tendinitis
Síndrome de dolor mesofacial (punt gallet)

Els beneficis de la fisioteràpia invasiva

La fisioteràpia invasiva consisteix en inserir agulles molt fines a la pell per estimular punts específics del cos. Aquesta estimulació permet modular el dolor gràcies a la seva capacitat de regular el sistema nerviós. De forma genèrica, podem identificar els següents beneficis:

  • Disminueix el dolor.
  • Major mobilitat articular
  • Influeix en el sistema nerviós: a nivell perifèric i central
  • Millora la funció neuromuscular