L’esquinç és una de les lesions més comunes que podem patir al nostra dia a dia. I, si bé, el tractament no és complex si que pot comportar complicacions a llarg terme si no es cura de forma correcte. Per sort existeixen tractaments de fisioteràpia, osteopatia i rehabilitació que poden tractar l’esquinç.

Un esquinç es produeix quan hi ha un estirament desproporcionat o un esquinçament de lligaments. Els lligaments son els teixits que uneixen les articulacions.

A vegades poden sorgir dubtes sobre es té un esquinç o una distensió. La distensió és la lesió del múscul i l’esquinç el de l’articulació. En qualsevol cas, des d’Oreka recomanem acudir a l’hospital sempre que es tinguin símptomes d’un esquinç per a descartar complicacions i tenir un tractament adequat. A l’hospital et realitzaran proves per a comprovar el grau de l’esquinç i descartar trencaments.

 

Tipus d’esquinços

Existeixen diferents tipus de esquinços que difereixen uns dels altres depenen de la gravetat del mateix:

 • Esquinç de primer grau: existeix una distensió de l’articulació, però no arriba a trencar-se.
 • Esquinç de segon grau: es tracta d’un trencament parcial del teixit dels lligaments.
 • Esquinç de tercer grau: trencament complert de la porció lligamentosa.

Símptomes

Els símptomes són semblants en esquinços de qualsevol grau, la diferència principal és que els efectes seran més o menys aguts depenent de la gravetat de la lesió. Alguns símptomes son:

 • Dolor constant o dolor al palpar la zona.
 • Moviment limitat de la zona afectada.
 • Inestabilitat a la part del cos afectada.
 • Al moment de la lesió podem escoltar un espetec.

Causes i prevencions

Les causes estan relacionades amb l’extensió desproporcionada d’un lligament que acaba produint mal i esquinçaments en el mateix. La majoria dels esquinços es produeixen en quatre parts del cos: genolls, polzes, canells i turmells. Les circumstàncies que poden propiciar un esquinç poden ser:

 • Genolls: L’esquinç de genolls es produeixen per un gir brusc i accidentat durant una activitat esportiva.
 • Polzes: L’esquinç de polzes es produeix molt en esports amb raqueta com el tenis o per caigudes.
 • Canells: L’esquinç de canells es dona majoritàriament per caigudes i el moviment involuntari que fa el cos per esmorteir l’impacte.
 • Turmells: Els esquinços de turmells son molt comuns. Poden passar mentre caminem i trepitgem malament en una superfície i que el pes del nostre cos provoqui la lesió o durant la pràctica esportiva.

Per a prevenir un esquinç és important estar enfortit físicament, és a dir, realitzar un acondicionament físic abans d’una pràctica esportiva a la que no estem acostumats. Quan estem cansats els músculs sostenen de forma menys efectiva i poden propiciar l’esquinç. Com a factors externs hem de tenir en compte anar amb especial cura a superfícies amb desnivell o relliscoses i fer esport amb l’equip adequat.

 

Tractament d’esquinços a Oreka Mataró

A Oreka Mataró podem tractar el teu esquinç mitjançant fisioteràpia, osteopatia i rehabilitació activa. No obstant, hem de tenir en compte que podem actuar directament als casos en que l’esquinç sigui de primer o de segon grau, ja que els esquinços de tercer grau requereixen d’una intervenció quirúrgica. Un cop s’hagi realitzat l’operació a l’esquinç de tercer grau Oreka et pot ajudar amb la teva recuperació.

Si tens un esquinç i vols accelerar el procés de curació i reduir el dolor, compta amb la Clínica Oreka de fisioteràpia i osteopatia. Estudiarem el teu cas i t’oferirem la millor solució pel teu problema.