El dolor cervical es caracteritza pel dolor en la zona posterior del coll, que es pot estendre fins a la regió dorsal. Es tracta d’un dolor amb etiologia molt variada; pot ser d’origen articular, discal, muscular, emocional, entre altres. En aquest sentit, la fisioteràpia i l’osteopatia s’erigeixen com a disciplines eficients per tal de combatre’l i erradicar-lo.

El dolor cervical, també denominat cervicàlgia, és una de les causes més freqüents de consultes mèdiques al nostre país. Els traumatismes, els esforços per repetició, les males posicions i l’estrès són causes comuns de la cervicàlgia. Segons diversos estudis, s’estima que un 34% dels adults patirà dolor cervical al llarg de la seva vida. A més, el dolor cervical es pot convertir en crònic, si no s’estableixen els tractaments adequats. A Oreka Mataró, com a especialistes en fisioteràpia i osteopatia, analitzem com combatre el dolor cervical.

El tractament de la fisioteràpia i l’osteopatia davant d’un dolor cervical

A les nostres instal·lacions de fisioteràpia i osteopatia, a Oreka Mataró realitzem un diagnòstic del dolor cervical i d’altres estructures del pacient per valorar el seu abast i el seu tractament. Així, els nostres fisioterapeutes i osteòpates de Mataró estudien els signes i símptomes del pacient i realitzen una exploració detallada. Usualment, l’exploració, juntament amb les explicacions del pacient és suficient per identificar l’orígen del dolor.

Des de la fisioteràpia i l’osteopatia comptem amb diferents tècniques per tal de tractar el dolor cervical. Poden ser tècniques passives com les articulars, oscil·latòries, d’ajustament o de punció, entre d’altres. D’altra banda, també es poden aplicar tècniques actives on el pacient realitza exercicis a Oreka Mataró per tal de millorar la funcionalitat i la dolència de la seva cervicàlgia.

Si ets de Mataró o el Maresme i tens dolor cervical, no dubtis en contactar-nos. Deixa’t ajudar pels nostres fisioterapeutes i osteòpates!