La punció seca és una tècnica de fisioteràpia invasiva que utilitzem a Oreka Mataró per disminuir el dolor del pacient

 

La fisioteràpia invasiva es tracta d’un conjunt de tècniques en les quals s’utilitzen agulles d’acupuntura per travessar la pell del pacient. Una de les tècniques de fisioteràpia invasiva més utilitzades és la punció seca, en la qual s’aplica i s’estimula l’agulla en el teixit múscul-esquelètic. A Oreka Mataró realitzem tècniques de fisioteràpia invasiva, com la punció seca, per tractar afectacions del síndrome de dolor mesofacial. Aquesta síndrome es caracteritza per l’aparició de petites contractures o nòduls musculars, també denominats “punt gallet”.

Amb l’estímul mecànic aconseguit amb l’agulla, la punció seca ens permet millorar els nòduls musculars que sorgeixen, principalment a l’esquena.

A Oreka Mataró volem explicar els beneficis de les tècniques de fisioteràpia invasiva per al tractament de la síndrome del dolor mesofacial. Per això, en aquest article us detallem el tractament de fisioteràpia invasiva que realitzem a les nostres instal·lacions de Mataró per tractar el punts gallet.

Tractament invasiu dels punts gallet

Els punts gallet són petites contractures o nòduls musculars hiperirritables que normalment apareixen a les espatlles o a l’esquena de les persones. Les causes de l’aparició dels punts gallet són diverses: l’activitat física, la sobrecàrrega, la contracció mantinguda, la inflamació o l’estrès acostumen a ser els motius més comuns. Aquesta afectació genera l’aparició de la síndrome de dolor mesofacial, causant un dolor que pot arribar a ser agut i prolongat en el temps.

La fisioteràpia invasiva, a través de la punció seca, ens permet millorar el control del dolor, reduir la tensió muscular i facilitar la rehabilitació activa del pacient. Diversos estudis mostren la gran eficàcia clínica de la punció seca com a tècnica de la fisioteràpia invasiva per eliminar els punts gallet. Tanmateix, per tal que la tècnica sigui efectiva és imprescindible comptar amb un profund coneixement de l’anatomia per part del fisioterapeuta.

Com s’aplica la punció seca en la fisioteràpia invasiva?

La punció seca es circumscriu en la primera part del tractament de la síndrome de dolor mesofacial. És a dir, en el moment de tractar els punts gallet. A Oreka Mataró apliquem  la fisioteràpia invasiva dels punts gallet seguint escrupolosament el procediment clínic. Aquest procediment consisteix en les següents fases:

  1. En primer lloc, és necessari realitzar un estudi global del cos del pacient.
  2. En segon lloc, és important examinar i identificar els punts gallet, és a dir, el focus del dolor del pacient.
  3. Un cop identificats els punts gallet s’ha de desinfectar la pell.
  4. Depenent de les característiques del punt gallet, el fisioterapeuta decidirà quina tècnica de punció seca utilitzar i el nombre de respostes d’espasme local que es volen aplicar.
  5. Quan l’aplicació de la punció seca hagi acabat, el fisioterapeuta extraurà l’agulla i aplicarà pressió en la zona per causar l’hemostàsia.
  6. Com a últim pas, es donaran indicacions al pacient d’higiene postural i certes conductes que permetin minimitzar les molèsties causades per la punció.

La punció seca, com a tècnica de fisioteràpia invasiva, ens ajuda a destruir la placa motora i a estimular el receptor muscular amb l’objectiu de reduir el dolor del pacient. A Oreka Mataró comptem amb diferents tècniques de fisioteràpia invasiva per combatre processos dolorosos, ja siguin aguts o crònics.

Consulta’ns per a més informació!