El dolor lumbar acapara el 70% dels dolors d’esquena i el 20% de la població el pateix de forma crònica. La fisioteràpia i l’osteopatia són eines eficaces per combatre aquesta dolència tan estesa entre la població

El dolor lumbar és un símptoma aflictiu que afecta a la regió posterior i baixa de l’esquena. Es tracta d’un dolor molt freqüent entre les persones, sobretot a partir de certa edat. El mal d’esquena lumbar acapara el 70% dels mals d’esquena. I, de fet, segons l’informe anual del Sistema Nacional de Salut (SNS) del Ministeri de Sanitat, prop del 20% de la població d’Espanya pateix dolor d’esquena lumbar de forma crònica. El percentatge s’eleva fins al 80% de la població en el cas de mals d’esquena lumbars puntuals. 

Aquest alt percentatge de dolències a l’esquena s’explica per diversos motius: la vida diària, el sedentarisme, les males postures, l’obesitat o l’esforç físic són les principals causes del dolor lumbar de les persones. I tot i que la majoria de mals d’esquena són puntuals, el propi Ministeri de Sanitat adverteix que un mal d’esquena sense el tractament oportú es pot convertir en una dolència crònica.

Per això, en aquest article, des d’Oreka Mataró volem abordar el paper de la fisioteràpia i l’osteopatia per mitigar el dolor lumbar que patim moltes persones.

La fisioteràpia i l’osteopatia, els millors aliats per combatre el dolor lumbar

Els tractaments que podem executar des de la fisioteràpia i l’osteopatia per combatre el dolor lumbar acostumen a dependre de si es tracta d’un dolor agut o crònic. Cal tenir en compte que el mal d’esquena lumbar no acostuma a tenir una única causa, tot i que el sedentarisme i les males postures son les explicacions més recurrents.

Des de la fisioteràpia i l’osteopatia, primer hem d’identificar la gravetat del dolor. A grans trets podem identificar els següents tractaments per combatre el mal d’esquena lumbar a través de la fisioteràpia i l’osteopatia.

·       Punció seca

·       Neuromodulació percutània

·       Manipulació vertebral

·       Tècniques oscil·latòries i articulars

·       Massatge

·       Estimulació vibratòria

·       Programa d’exercicis físics

I finalment, i el més important, apareix l’exercici físic com a eina de la fisioteràpia per combatre el dolor lumbar crònic. Diversos estudis sostenen que els exercicis dirigits cap a la mobilització, l’estirament i la força són eficaços per a fer disminuir el mal d’esquena lumbar.

¡Contacta’ns per a més informació o troba’ns a les nostres instal·lacions de fisioteràpia i osteopatia a Mataró!