El dolor lumbar afecta a prop de la meitat de les dones embarassades i la fisioteràpia pot ser una gran aliada per prevenir i mitigar el dolor. Descobreix com acabar amb el dolor lumbar durant l’embaràs en aquest article!

El dolor lumbar i d’esquena és una afectació molt comuna durant l’embaràs. Sobretot en els darrers mesos de gestació, l’expansió de l’úter modifica el centre de gravetat de la dona, debilitant els músculs abdominals i corbant la columna. Aquest fenomen fa més propensa l’aparició del dolor lumbar.

El dolor lumbar apareix a la part inferior de l’esquena i la molèstia s’aguditza quan s’està de peu o caminant. El dolor lumbar o lumbopèlvic afecta entre el 27% i el 61% de les dones gestants, i la fisioteràpia i l’osteopatia poden ser grans aliades per prevenir i mitigar aquest dolor.

Com pot ajudar la fisioteràpia i l’osteopatia a mitigar el dolor lumbar durant l’embaràs

La gestació és un període d’alta sensibilitat per al cos de la dona. I davant d’aquesta sensibilitat acostuma a aparèixer el dubte de si és convenient acudir a un fisioterapeuta. La resposta a aquest dubte és clara. És altament recomanable que la dona assisteixi a la fisioteràpia quan pateix dolor lumbar, o altres dolors provocats per l’embaràs.

A Oreka Mataró, des del nostre centre de fisioteràpia, realitzem tractaments conservadors per prevenir el dolor lumbar de les embarassades. I si bé el dolor lumbar en l’embaràs acostuma a aparèixer entre la setmana 22 i 36 de gestació, és altament recomanable acudir prèviament, amb l’objectiu de preparar el cos per les últimes setmanes de gestació.

Entre els tractaments que realitzen els fisioterapeutes d’Oreka Mataró per a les embarassades, destaquen les tècniques no invasives i l’exercici físic. D’aquesta manera, la fisioteràpia pot ajudar la dona embarassada a combatre el dolor lumbar sense recórrer a teràpies farmacològiques, assegurant el seu benestar físic.

L’exercici físic: un element bàsic per evitar possibles complicacions

L’evidència científica ens permet assegurar que el repòs absolut no és la millor solució per evitar l’aparició de dolor durant l’embaràs. Segons el Col·legi Americà d’Obstètrica i Ginecologia, la tècnica terapèutica més eficaç per prevenir el dolor lumbar durant l’embaràs són els exercicis físics i les tècniques de relaxació.

A Oreka Mataró els nostres fisioterapeutes preparen programes d’entrenament personalitzat per a embarassades. Uns programes centrats en la relaxació, l’enfortiment del tronc i l’estabilització del cos. Aquests programes d’entrenament tenen una finalitat eminentment preventiva, preparant el cos per a la gestació.

Més enllà de les tècniques preventives, la fisioteràpia i l’osteopatia també poden aplicar tècniques per mitigar el dolor lumbar de les embarassades en les últimes setmanes de gestació. A Oreka Mataró els nostres fisioterapeutes realitzen prèviament una exploració del cos de la dona. Aquesta exploració ens per determinar la tècnica més idònia a les seves condicions i preferències. Tot realitzant un tractament personalitzats per maximitzar la seva eficiència.

Si estàs embarassada i pateixes dolor lumbar, els fisioterapeutes d’Oreka Mataró seran el teu millor aliat.

Contacta’ns per a més informació!