Durant anys s’ha pensat que les embarassades no devien fer exercici durant la gestació, més enllà d’això, la recomanació generalitzada era la de fer repòs pràcticament absolut.

Tanmateix, aquest tipus de creences han sigut descartades per la ciència. Un estudi realitzat per la Universitat Politècnica de Madrid juntament amb la Universitat Western Ontario de Canadà ha demostrat, no solament que l’exercici físic durant l’embaràs és bo per a reduir la incidència de patologies, també escurça fins a 50 minuts la duració del part.

A la clínica Oreka de Mataró t’ajudem a fer exercicis personalitzats durant l’embaràs. Ens adaptem a tu i fem un seguiment del teu estat per a evitar possibles complicacions, l’esport és bo si està controlat. Avui us volem parlar sobre els beneficis de l’exercici físic durant l’embaràs, el que has de tenir en compte per a fer exercici si estàs embarassada i els beneficis de fer exercicis personalitzats durant l’embaràs.

 

Beneficis de l’exercici durant l’embaràs

Els últims estudis, com el que hem comentat a l’inici de l’article, han demostrat que l’esport durant la gestació pot ser molt beneficiós per a les futures mares. Alguns dels beneficis detectats al practicar exercici durant l’embaràs son:

 • Es redueix la tendència a tenir patologies com la diabetis gestacional, la preclàmpsia y la depressió postpart.
 • S’acusa menys la incidència de simptomatologies com les nàusees o la ciàtica.
 • Redueix la distensió estomacal i l’estrenyiment.
 • Ajuda a dormir millor ja que es crema energia.
 • Prevé un augment excessiu de pes.
 • Millora el nostre cos: el to muscular, la força i la resistència.

 

El que has de tenir en compte si fas exercici durant l’embaràs

Els exercicis que fem durant l’embaràs han d’estar adaptats a la nostra capacitat física, és a dir, no podem passar de no practicar esport a fer-ho de forma més o menys intensa quan estàs embarassada. Com sempre diem a Oreka, és important posar-te en mans de professionals quan creus que el que vols fer suposa un risc per a la salut.

Per tant, no solament has de consultar amb experts en fisioteràpia o professionals de la preparació física, és important parlar amb el teu ginecòleg ja que sabrà millor que ningú el teu estat físic durant la gestació.

Bo i així, si ja has decidit que faràs exercici i estàs embarassada, a part de consultar amb el teu metge, has de procurar:

 • Abans, durant i després de l’exercici beu molta aigua. És de molta importància evitar la deshidratació.
 • Recorda que no pots fer un sobreesforç físic, sinó coneixes els teus límits o no saps com fer-ho a Oreka t’ajudem.
 • Has de tenir especialment cura amb els exercicis que treballen la zona abdominal i l’esquena ja que son les zones més sensibles.
 • No és segur fer exercici durant l’embaràs si:
  • Pateixes malalties cardíaques o pulmonars.
  • Sagnat vaginal (sobretot en el segon i el tercer trimestre).
  • Problemes de placenta.
  • Anèmia.
  • Si el teu embaràs esta considerat com de risc.

 

Exercicis durant l’embaràs personalitzats

Com hem recomanat al llarg de l’article, si has decidit practicar esport durant l’embaràs el millor és acudir a un professional. En primer lloc, és important consultar-lo amb el teu ginecòleg per a dilucidar si aquestes activitat comporten riscs per a la teva gestació. Un cop comprovat que l’embaràs no és de risc, ja podem consultar amb professionals de l’entrament.

Al Centre de Fisioteràpia i Osteopatia situat a Mataró, Barcelona, t’oferim un pla d’entrenament personal adaptat per a fer exercici durant l’embaràs. Som professionals mèdics i de l’esport. A Oreka també podràs trobar altres serveis que t’ajudaran a mantenir-te en forma durant l’embaràs com la nutrició, la fisioteràpia o la osteopatia.