La ruptura del  lligament creuat anterior és una lesió molt comú en l’esport i la fisioteràpia i l’osteopatia són grans aliats per aconseguir una recuperació completa.

 

El genoll és una de les articulacions més importants del nostre cos. La seva funció de generar estabilitat al cos, també la converteixen en una articulació delicada. Per això, les afectacions en el genoll, com la ruptura del lligament creuat anterior (LCA) acostumen a ser lesions molt comuns, sobretot, en la pràctica esportiva. Es calcula que el 0,3% de la població patirà una ruptura del lligament creuat anterior al llarg de la seva vida. Un percentatge que s’incrementa exponencialment en el cas dels esportistes.

Així, el lligament creuat anterior és un dels quatre lligaments que té el genoll i la seva ruptura precisa d’un procés de recuperació llarg, i sovint, dolorós. En aquest moment, la fisioteràpia i l’osteopatia són disciplines que es converteixen en grans aliades per aconseguir recuperar el lligament creuat anterior. En aquest article, des d’Oreka Mataró us expliquem tot allò que pot fer la fisioteràpia en la recuperació d’una lesió del lligament creuat anterior.

El tractament de la fisioteràpia abans i després de la intervenció quirúrgica

La ruptura del lligament creuat anterior del genoll, normalment comporta la necessitat d’una intervenció quirúrgica. En tot cas, la fisioteràpia és una disciplina que ha d’estar present en el tractament de la lesió, tant abans com després de l’eventual operació.

Durant la intervenció pre-quirúrgica, la fisioteràpia té les següents funcions per a la recuperació de la lesió:

  • Preparació física per a la intervenció. La intervenció quirúrgica només es podrà realitzar quan el genoll estigui preparat físicament. Això implica la necessitat imperant de recórrer a la fisioteràpia en el moment d’una ruptura del lligament creuat anterior del genoll. En aquest moment, la fisioteràpia tindrà l’objectiu de disminuir la inflamació, conservar la mobilitat del genoll i entrenar la força muscular.

D’altra banda, un cop realitzada la intervenció quirúrgica, la fisioteràpia serà l’encarregada de rehabilitar la zona afectada i retornar la mobilitat al genoll.

Cal tenir en compte que després de la intervenció es produeix una pèrdua important de l’extensió del genoll. Per això, el tractament de la fisioteràpia en la ruptura del lligament creuat anterior del genoll comptarà de diferents fases i s’allargarà diverses setmanes.

Entre els principals objectius del tractament fisioterapèutic trobem els següents:

  • Recuperar la funció completa del genoll.
  • Afavorir l’activació muscular i força d’extremitat inferior.
  • Incrementar l’estabilitat dinàmica de l’articulació.
  • Restablir el rang de moviment articular.

Mantenir els músculs forts, la millor opció per a prevenir lesions greus.

A Oreka Mataró, els nostres professionals de fisioteràpia i osteopatia, estan convençuts que un bon entrenament personal és important per a prevenir possibles lesions o patologies. Per això, en les nostres instal·lacions de fisioteràpia i osteopatia de Mataró oferim serveis d’entrenament personal. Aquests serveis van encarats a adaptar l’activitat física a persones amb lesions o patologies i a millorar el rendiment esportiu.

Prepara el teu cos per a qualsevol repte esportiu amb Oreka Mataró!