El dolor anterior de genoll es produeix quan la ròtula es desplaça i entra en contacte amb el fèmur, una alteració comú entre els joves esportistes

El dolor anterior de genoll es produeix quan patim una afectació en la part frontal i el centre del genoll. Es tracta d’un dolor molt comú en persones joves i actives. Generalment, el dolor anterior de genoll entre joves provoca dolor en la part davantera i la part inferior de la ròtula.

Aquesta afectació al genoll acostuma a ser habitual per una pràctica esportiva excessiva o per una preparació física deficient. Per això, acostuma a produir-se també entre la població jove i persones que realitzen esport de forma freqüent. En aquest article, des d’Oreka Mataró, volem explicar-te les principals causes del dolor anterior de genoll entre els joves i com combatre aquesta afectació.

Les principals causes del dolor anterior de genoll

El genoll és l’articulació més gran i complexa de la nostra anatomia. La seva estructura s’encarrega de sostenir el nostre pes i és l’enclavament on s’uneixen el fèmur, la tíbia i la ròtula. Justament la ròtula reposa sobre la part frontal de l’articulació del genoll, i té la funció de lliscar per fer possible l’articulació de la nostra cama.

Per sostenir la ròtula comptem amb dos tendons: el tendó rotulià i el tendó del quàdriceps. I el mal anterior de genoll es produeix en el moment en què la ròtula no es desplaça correctament i entra en contacte amb la part inferior del fèmur.

En el cas dels joves, el dolor anterior de genoll acostuma a produir-se per una activitat esportiva intensa que genera una tensió excessiva sobre la ròtula. Tanmateix, aquesta afectació també es pot donar per altres causes, com l’existència de rigidesa o debilitat dels músculs que protegeixen la ròtula, tenir una ranura en el fèmur poc profunda o tenir el pont del peu poc accentuat.

Símptomes

Els principals símptomes que deixen entreveure una afectació en la part anterior del genoll són:

  • Dolor en la zona frontal del genoll. El dolor acostuma a ser gradual i s’accentua amb l’activitat física.
  • Dolor en el genoll en repòs, durant la nit.
  • Dolor al flexionar el genoll.
  • Percepció d’un cruiximent al genoll quan es flexiona la cama.

Com tractem el dolor anterior de genoll?

La fisioteràpia i l’osteopatia són disciplines necessàries per eliminar mals corporals, com el dolor anterior de genoll. Per mitigar el dolor anterior de genoll podem seguir les següents recomanacions:

  • En primer lloc, hem d’evitar qualsevol activitat física que causi dolor al genoll.
  • Si realitzes exercici has d’evitar qualsevol activitat que obligui a flexionar excessivament el genoll o que generi pressió sobre la ròtula.
  • Per recuperar la forma física, és molt recomanable realitzar exercicis de fisioteràpia. A Oreka Mataró t’ajudarem a millorar el rang de moviment, enfortir els músculs i tendons que protegeixen la ròtula i incrementar la resistència del genoll. Si ets esportista, a Oreka Mataró també et podem ajudar mitjançant l’entrenament personal a les nostres instal·lacions. Amb l’entrenament personal, no només rehabilitarem la lesió, sinó que millorarem la teva condició física per prevenir possibles patologies latents.

Contacta’ns per a més informació!

 

Bibliografia:

https://medlineplus.gov/ency/article/000452.htm#:~:text=Anterior%20knee%20pain%20is%20pain,%2D%2D%20sometimes%20called%20patellar%20tendinitis

https://www.msdmanuals.com/es-es/hogar/traumatismos-y-envenenamientos/lesiones-deportivas/dolor-en-la-parte-anterior-de-la-rodilla