Quan es fa running moltes vegades es cometen errors generats pel desconeixement en matèria esportiva.
Al centre de fisioteràpia Oreka estem especialitzats en esport i volem ajudar-te a que coneguis alguns d’aquests errors que a vegades acaben en lesions en els pitjors dels casos, però també en una disminució de l’eficiència en la carrera.

 

1 – No posar el temps necessari per a arribar al nostre objectiu

Normalment quan fem running intentem posar-nos objectius o metes basades en el temps que s’ha de recórrer per anar del punt A al punt B. En part és un bon mètode ja que assolir un objectiu puja la nostra moral. No obstant, a vegades pot resultar contraproduent ja que el corredor pot sentir pressió o ansietat durant l’exercici per a arribar a complir la meta autoimposada.

Això desemboca en una sobrecarrega en l’entrenament, augmentat el volum i la intensitat, el que pot repercutir fàcilment en incrementar el risc de patir lesions.

El científic esportiu Tim Gabbet va demostrar que quan la càrrega de l’entrenament augmenta un 5% o un 10% respecte a la setmana anterior els runners tenien un risc de patir una lesió menor del 10%. Però quan la càrrega s’incrementava per sobre del 15% el risc de patir lesions puja a un rang d’entre el 21% i el 49%.

En definitiva, no està malament posar-se objectius, no obstant, aquests han de ser assumibles per a evitar la frustració i el risc a patir lesions. En aquest sentit, els tècnics esportius d’Oreka poden ajudar-te a incrementar els objectius a la carrera de forma gradual i segura.

 

2 – La força també forma part de la rutina d’entrenament

Molts runners eviten fer entrenaments basats en la força ja que tenen por a guanyar volum de massa muscular i que limiti la seva capacitat de córrer. No hi ha cap evidència científica de que això sigui cert.

De fet, estudis científics han demostrat que a través dels entrenaments de força els corredors:

  • Augmenten l’eficiència.
  • Pugen la seva velocitat.
  • Incrementen la seva potència sense incrementar el volum muscular.
  • Millora el cost en carrera.
  • Disminueix el risc de patir lesions.
  • Millora el temps fins a l’esgotament.

 

3 – Córrer més lent és córrer més ràpid

Pot semblar contradictori, però per a córrer més ràpid hem de disminuir la velocitat a la majoria dels entrenaments. Quan es corre fins a quedar exhaust de forma habitual debilitem el nostre cos i no assolim el màxim rendiment per sobreentrenament. Per això, és important una bona planificació per a distribuir correctament les càrregues de treball a cada etapa de l’entrenament.

A Oreka podem ajudar-te a adaptar el teu entrenament a la carrera i aconseguir els teus objectius d’una manera més eficaç i menys lesiva.

 

4 – Ignorar la salut òssia

Quan fem running cometem l’error de restar importància al paper que fan els nostres ossos. Córrer no millora la salut òssia, de fet, sinó es té en compte la salut dels ossos aquests es desgastaran més ràpidament.

Per a evitar-ho és necessari fer entrenaments de força per a millorar la nostra musculatura i evitar el dany ossi i cuidar la ingesta diària de calci.

 

5 – Els estiraments no són tan eficaços com pensem

Fer estiraments abans de fer running no és intrínsecament dolent, però realitzar entrenaments de força és més eficaç per a evitar les lesions. És a dir, el temps que invertim en realitzar entrenaments per a no lesionar-nos el podem invertir en sessions de força que a més milloraran el nostre rendiment.

 

Oreka centre especialista en teràpia esportiva

Des d’Oreka recomanem seguir aquestes precaucions per a evitar lesions. Si necessites ajuda per a desenvolupar un pla de running especial per a la teva situació els nostres experts en entrenament personalitzat t’ajudaran a aconseguir els objectius que tens marcats amb metes assumibles.

Per culpa d’aquests tipus d’errors, que les persones amateurs solen desconèixer, es produeixen molts dolors després dels entrenaments. Si aquest és el teu cas podem ajudar-te mitjançant la fisioteràpia i l’osteopatia per a millorar el teu rendiment i disminuir el dolor.

 

Vols començar amb el teu entrenament personalitzat per a runners? A Oreka t’ajudem!