L’epicondilitis lateral, o colze de tenista, es tracta d’una de les lesions de colze més comuns i la fisioteràpia / osteopatia s’erigeix com la millor aliada per combatre l’afectació

L’epicondilitis lateral, coneguda popularment com a colze de tenista, es tracta d’una de les afectacions més comuns en el colze. El dolor es produeix a causa del deteriorament dels tendons extensors del colze. Això genera dolor en la part lateral del colze, i usualment s’anomena colze de tenista ja que es tracta d’una lesió molt freqüent entre els esports amb raquetes.

Tanmateix, el colze de tenista no només afecta esportistes, sinó que es tracta d’una de les lesions de colze més comuns. Les principals causes que expliquen el colze de tenista deriven dels moviments que es realitzen amb el colze. Per això, aquesta afectació es sol vincular a exercicis manuals, com l’esport o algunes professions, com la fusteria, la cuina o la pintura. De fet, l’epicondilitis lateral sorgeix de realitzar activitats que requereixen de l’ús repetitiu del múscul de l’avantbraç. Aquest ús repetitiu propicia que el múscul fregui amb les protuberàncies òssies, fins a deteriorar els tendons que uneixen l’avantbraç amb el colze.

L’afectació de colze de tenista genera un dolor a la part lateral del colze. Aquest dolor acostuma a ser lleu al principi, i s’aguditza amb el temps. Des de la fisioteràpia / osteopatia es pot tractar aquesta afectació mitjançant tractaments conservadors. A Oreka Mataró som especialistes en tractaments de fisioteràpia i osteopatia, i en aquest article explicarem com pot ajudar la fisioteràpia / osteopatia a la recuperació del colze de tenista.

Diagnòstic de l’epicondilitis lateral

El primer pas a realitzar des de la fisioteràpia / osteopatia d’un pacient amb dolor lateral de colze és el diagnòstic. Amb la epicondilitis lateral acostuma a aparèixer dolor a la part externa del colze. La palpació directa realitzada pels nostres fisioterapeutes a Mataró resulta clau per identificar que el dolor prové de la inserció del tendó en l’ epicòndil. Des d’Oreka Mataró també tenim en compte la informació que ens explica el pacient, i examinem el colze, així com altres estructures que puguin estar implicades, com per exemple les cervicals.

Com tractar el colze de tenista a través de la fisioteràpia i l’osteopatia

El tractament realitzat des de la fisioteràpia i l’osteopatia en casos de colze de tenista té tres objectius principals:

  • Controlar el dolor.
  • Millorar la força i la resistència de la zona afectada.
  • Evitar un futur deteriorament dels teixits de l’avantbraç i el colze.

D’aquesta manera, mitjançant la fisioteràpia / osteopatia pretenem rehabilitar la zona afectada per mitigar el dolor i recuperar la seva mobilitat.

Des de la fisioteràpia / osteopatia també es pot optar per teràpies invasives  para per tractar el colze de tenista. Entre elles, la més eficaç és la punció seca. Aquesta teràpia fisioterapeuta consisteix en eliminar la presència de possibles punts gallet a través d’agulles.

La fisioteràpia / osteopatia s’ha mostrat altament eficaç per tractar les afectacions de colze de tenista, i en la immensa majoria de casos no és necessari recórrer al tractament quirúrgic. A Oreka Mataró el nostre equip de fisioterapeutes i osteòpates realitza una avaluació exhaustiva i personalitzada de cada pacient per aconseguir el millor tractament.

Consulta’ns per a més informació! 

Bibliografia:

Revista Española de Aartroscopia y Cirugía Articular. Epicondilitis lateral. Manejo terapéutico

https://fondoscience.com/sites/default/files/articles/pdf/reaca.25263.fs1711059-epicondilitis-lateral-manejo-terapeutico.pdf

Efisioterapia.net “Tratamiento de fisioterapia para epicondilitis en tenistas”

https://www.efisioterapia.net/articulos/tratamiento-fisioterapia-epicondilitis-tenistas