Des d’Orkea Mataró ens dediquem a manejar el dolor traumàtic en l’esport a través de tècniques de fisioteràpia i osteopatia

El dolor és una experiència que es viu de forma usual en l’esport. L’exercici físic, al traslladar el cos a situacions de risc, acostuma a comportar algunes afectacions o lesions del nostre organisme. Entre elles, les torçades o distensions, el trencament muscular, les lesions de genoll o els dolors d’esquena són els més usuals.

Partint de la base que practicar esport sempre comporta el risc de patir lesions, la recuperació d’aquestes afectacions resulta central per al benestar físic de l’esportista. En aquest article, des d’Oreka Mataró us expliquem com manejar des de la fisioteràpia i l’osteopatia el dolor traumàtic generat per l’esport.

 

Quins són els principals símptomes del dolor traumàtic en l’esport?

Les lesions traumàtiques generades durant la pràctica esportiva generen una sèrie de símptomes. Entre ells, podem destacar:

  • Inflamació.
  • La hipersensibilitat al tacte.
  • L’aparició hematomes.
  • La rigidesa muscular.
  • La pèrdua de moviment.

La fisioteràpia i l’osteopatia són disciplines efectives per tractar el dolor traumàtic generat per la pràctica de l’esport. Des de la fisioteràpia, es tracta el dolor generat per lesions musculars, lligamentoses i articulars. Per al tractament de lesions esportives, la fisioteràpia i l’osteopatia compten amb diverses tècniques. Tanmateix, la teràpia manual acostuma a ser la més efectiva. A la teràpia manual, des d’Oreka Mataró, els nostres fisioterapeutes utilitzen tècniques de fisioteràpia traumatològica per detectar i alleugerir l’origen del dolor del pacient. En el cas de les lesions generades per traumatismes, la fisioteràpia aconsegueix el seu propòsit d’alleugerir el dolor del pacient i recuperar la condició física de la part del cos afectada.

L’entrenament personal: la millor forma d’evitar lesions esportives

 

Més enllà del tractament efectiu de traumatismes a través de la fisioteràpia i l’osteopatia, a Oreka Mataró estem convençuts que l’entrenament personal és important per tal de presparar el nostre cos de cara a la pràctica esportiva. En aquest sentit, els professionals d’Oreka Mataró treballem per fer plans personalitzats per als nostres esportistes. D’aquesta manera, aconseguim millorar el rendiment esportiu dels nostres pacients. I, a més, enfortim els músculs, els ossos i els lligaments per fer-los més resistents i evitar possibles noves lesions.

Si ets esportista i vols millorar la teva forma física, ens pots contactar i t’ajudarem a enfortir el teu cos! 

Bibliografia:

Manual MSD. Introducción a las lesiones deportivas. https://www.msdmanuals.com/es-es/hogar/traumatismos-y-envenenamientos/lesiones-deportivas/introducci%C3%B3n-a-las-lesiones-deportivas

Egr.es https://www.egr.es/fisioterapia-deportiva-caracteristicas/