L’osteopatia és una disciplina terapèutica manual  idònia per millorar la condició física i prevenir lesions

 

Millorar la nostra condició física és sinònim de salut, però sovint també genera desequilibris en el nostre cos, que podem corregir a través de l’osteopatia. L’osteopatia és una disciplina terapèutica manual que permet recuperar la salut del cos i millorar la condició física a través de mecanismes propis d’autocuració. Des d’Oreka Mataró concebem l’osteopatia com una pràctica centrada en l’estructura i del cos humà. Per això, l’osteopatia no només permet curar una part adolorida del nostre cos, sinó també trobar l’origen del dolor.

Des del 2010 l’osteopatia es troba reconeguda per l’Organització Mundial de la Salut (OMS) com una pràctica mèdica independent a la fisioteràpia . Per això, a Oreka Mataró comptem amb professionals especialitzats en l’osteopatia. Ara bé, l’osteopatia no només és una tècnica eficaç per tractar disfuncions de caràcter locomotor o viscerals, sinó que també és una eina necessària per millorar la l’estat físicc del nostre cos.

En aquest article analitzarem els motius que han portat l’osteopatia a ser una tècnica cada cop més utilitzada per millorar la condició física i prevenir qualsevol disfunció derivada de l’esport.

Millora del rendiment físic i prevenir lesions

Qualsevol activitat física suposa un increment de l’esforç del nostre organisme. Això fa que, en algunes ocasions, puguin aparèixer alteracions de la biomecànica, o bé desequilibris en el propi cos. I és aquí on l’osteopatia pot ser cabdal per millorar la l’estat físic de les persones. L’osteopatia utilitza tècniques manuals que permeten dotar de major elasticitat al nostre cos i millorar la mobilitat. És a dir, les tècniques de l’osteopatia poden preparar el nostre cos per millorar la condició física i prevenir lesions. I això fa que l’osteopatia sigui una tècnica cada cop més utilitzada pels esportistes. Des d’Oreka Mataró considerem indispensables les revisions mèdiques i osteopàtiques, sobretot quan s’inicia per primer cop la pràctica d’un esport. Hem de ser conscients que, abans de començar una pràctica esportiva, cal conèixer en profunditat la condició física del nostre cos. I l’osteopatia és una tècnica eficaç per fer una primera exploració.

Un cop realitzada la primera exploració, i depenent del grau d’exigència de l’esport i de la condició física de la persona, també és recomanable realitzar sessions periòdiques  per anar preparant el cos i prevenir possibles lesions.

Els beneficis de l’osteopatia per millorar la condició física del nostre cos

Així doncs, una primera conclusió que podem extreure és que l’osteopatia ens ajudarà a millorar la nostra condició física. Ara bé, també podem trobar beneficis molt més concrets. Un d’ells és que l’osteopatia té la capacitat de millorar la capacitat fluídica i de drenatge del nostre cos. Això permet que el propi cos absorbeixi líquids i es puguin prevenir possibles inflamacions. D’altra banda, l’osteopatia també permet harmonitzar el to muscular i el sistema nerviós, cosa que ajuda a millorar la condició física del nostre cos. Finalment, també cal considerar que comptar amb sessions recurrents d’osteopatia ajuda a guanyar mobilitat i flexibilitat. Tant la mobilitat com la flexibilitat són dos elements cabdals per a la pràctica de qualsevol esport. Tot plegat fa que des d’Oreka Mataró entenguem l’osteopatia com una vessant més de la pràctica esportiva i una aliada per millorar la condició física de les persones.

És per això que els nostres professionals advoquen per no haver d’esperar a sentir dolor físic per recórrer a l’osteopatia. Un bon seguiment mèdic del teu cos ajudarà a millorar el teu rendiment i et protegirà de possibles lesions. Comptaràs amb un cos més descansat, més flexible i millor preparat!