L’esport i l’entrenament personal ens pot ajudar a evitar lesions físiques i cuidar la nostra salut. En aquest article et mostrem com preparar el teu cos per millorar la teva salut.

 

L’esport i l’entrenament personal són eines importants per a mantenir-nos saludables. Practicar-lo amb regularitat prevé malalties i ens ajuda a recuperar-nos si tenim algun problema físic o mental.

En aquest article, des d’Oreka Mataró repassem i enumerem els beneficis que suposa l’esport i l’entrenament personal per a la nostra salut. D’altra banda, la supervisió de l’esport per part de professionals de la salut ens ajudarà a cuidar el nostre cos.

Esport i lesions físiques

L’exercici físic és una peça clau per a la recuperació del pacient de dolències físiques. Però també ho és per prevenir possibles lesions i mantenir el nostre cos en el millor estat possible. Per a això, és important comptar amb plans personalitzats que assegurin una pràctica esportiva adequada a les necessitats del nostre cos. A Oreka Mataró realitzem plans d’entrenament personal adaptats a cada un dels nostres pacients. Els nostres terapeutes i preparadors s’encarreguen de proporcionar salut i rendiment als pacients a través de la pràctica esportiva.

Però, quins són els principals beneficis de l’entrenament personal per a la nostra condició física?

 • Millora la nostra resistència i capacitat respiratòria.
 • Millora la força i la massa muscular.
 • Incrementa el nostre equilibri i coordinació.
 • Augmenta la mobilitat articular.
 • Ens permet conèixer millor el nostre cos.

 

Esport i malalties cardiovasculars

L’entrenament personal i l’esport, no només millora la nostra condició física, sinó que també presenta beneficis per a la nostra salut cardiovascular. D’aquesta manera, els plans d’entrenament personal d’Oreka Mataró ens permeten prevenir malalties cardiovasculars. Segons la Societat Europea de Cardiologia és recomanable l’activitat física per a regular i afavorir el ritme cardíac. Els avantatges de l’entrenament personal per a millorar la nostra salut cardiovascular també són nombroses. Algunes d’elles ón:

 • Incrementa l’eficiència del cor. Mitjançant l’exercici s’estimula el cor, fent que bombegi més sant per tot el cos.
 • Disminueix la pressió arterial.
 • Augmenta la circulació dels músculs.
 • L’augment de la circulació de la sang ens permet evitar varius i coàguls.

Esport i salut mental

D’altra banda, tampoc hem d’oblidar-nos dels beneficis de l’esport i l’entrenament personal en la salut mental. Segons un estudi del Ministeri de Salut, aproximadament 1 de cada 10 persones pateix alguna malaltia mental a Espanya. Aquest és el tipus de malaltia més comú en el nostre país.  L’entrenament personal d’Oreka Matró pot ajudar molt a la recuperació i l’estabilització de les malalties mentals. Alguns dels beneficis demostrats són:

 • Incorporar l’esport en el nostre dia a dia ja suposa un canvi en la nostra estructura mental.
 • L’activitat física segrega endorfines, que generen en el cos sensació de relaxació i felicitat.
 • Augmenta l’autoestima i la confiança amb el propi cos del pacient.
 • Ajuda a minimitzar els trastorns de la son.
 • Disminueix l’estrès.

En definitiva, l’entrenament i l’esport permeten millorar la teva salut, tant per a la recuperació d’una patologia, com per a la preparació física del teu cos. A Oreka Mataró comptem amb preparadors físics que et permetran aconseguir els teus objectius i millorar la teva salut.

 

Suma’t a l’entrenament personal d’Oreka Mataró