La diatèrmia és un mètode d’electromedicina molt estès en la fisioteràpia esportiva, sobretot per a la recuperació de lesions esportives, però també pot aplicar-se per a disminuir el dolor i millorar la recuperació de lesions no esportives.

A Oreka Mataró oferim tractaments amb diatèrmia, combinat amb altres mètodes de rehabilitació integral com la fisioteràpia i l’osteopatia per a agilitzar la recuperació i baixar el llindar de dolor.

En què consisteix la diatèrmia?

El tractament fisioterapèutic amb diatèrmia no és invasiu, és indolor i produeix una sensació agradable. La diatèrmia o tecarteràpia és un mètode d’electroteràpia utilitzat per a les lesions múscul-esquelètiques i que s’ha demostrat que té bons resultats en els pacients.

És molt utilitzada en la fisioteràpia esportiva i en esportistes d’elit ja que agilitza la recuperació i poden tornar a l’entrenament normal de forma més ràpida que amb un tractament fisioterapèutic estàndard.

La diatèrmia entra en la categoria d’electroteràpia, la característica principal de la qual és que produeix calor a nivell profund segons la freqüència utilitzada, augmentant el metabolisme cel·lular, optimitzant així, la reconstrucció dels teixits de manera sostenible. Aquest augment de la temperatura afavoreix el subministrament de nutrients i l’eliminació de toxines intra i extracelul·lar.

Amb l’ús de la diatèrmia aconseguim una millora exponencial en la reducció del dolor i la mobilitat en les lesions i, fins i tot, estimula i activa els mecanismes de regeneració natural dels teixits del cos humà.

Per què la diatèrmia produeix aquest efecte analgèsic i regeneratiu? El corrent utilitzat inhibeix la conducció del missatge de dolor al llarg del nervi degut a un efecte immediat per pertorbació i saturació dels receptors de dolor gràcies a l’altíssima freqüència elèctrica.

L’ús de la tecarteràpia (diatèrmia) en l’àmbit de la fisioteràpia té els següents objectius fonamentals:

  • Analgèsia immediata
  • Disminuir l’espasme muscular
  • Restauració del rang de moviment
  • Augmentar la síntesi de col·lagen i d’oxigenació
  • Millorar el drenatge, la circulació arteriovenosa i limfàtica
  • Augmentar els processos de cicatrització

L’ús de la diatèrmia en la fisioteràpia esportiva

La combinació de la diatèrmia, amb fisioteràpia esportiva, rehabilitació i exercici personalitzat és un dels tractaments més utilitzat per les persones que realitzen esport diàriament i volen recuperar-se ràpidament de les lesions.

S’ha demostrat efectiva la diatèrmia en el tractament de la fatiga muscular i el trencament muscular gràcies al seu efecte metabòlic, vascular i regenerador cel·lular.

La tecarteràpia no s’utilitza solament per a la rehabilitació, també per a millorar el rendiment. Després de sessions intenses d’entrenament, la diatèrmia és beneficiosa per a millorar la recuperació i poder seguir al mateix nivell o augmentar-lo en les següents sessions esportives tant si ets principiant o professional.

 

Tractament fisioterapèutic mitjançant diatèrmia a Oreka Mataró

Al Centre de Fisioteràpia i Osteopatia Oreka hem començat amb el tractament de diatèrmia per a ús fisioterapèutic i esportiu. En concret, a la nostra organització comptem amb la màquina Winback que estimula el metabolisme cel·lular, alleuja el dolor, tracta la inflamació i estimula la regeneració tissular.

Oreka és un centre pioner en tractaments fisioterapèutics, de rehabilitació i osteopatia de Mataró, a la província de Barcelona, i aquesta tecnologia combinada amb els coneixements dels professionals està permetent que molts pacients tornin a fer exercici i a reduir el dolor de manera notable en molt poc temps.

Si estàs interessat a realitzar sessions de diatèrmia a Mataró pots posar-te en contacte amb nosaltres, demanar informació i farem un pla personalitzat per a facilitar la teva recuperació en el menor temps possible.

 

Contacta amb Oreka per a més informació sobre la diatèrmia i altres tractaments de fisioteràpia esportiva