La recuperació d’una lesió, la disminució del dolor, el tractament de malalties cròniques, el manteniment d’una vida saludable i la tornada a l’esport passen per tractaments en fisioteràpia, osteopatia, entrenament personalitzat i rehabilitació.

Des del nostre centre situat a Mataró combinem totes aquestes disciplines, és a dir: utilitzem la teràpia activa com a eix fonamental per a la recuperació total de les patologies i som experts en el tractament fisioterapèutic i osteopàtic de lesions esportives.

En aquest article explicarem les diferents opcions sanitàries que els professionals d’Oreka posem al teu servei per a acabar amb aquest dolor, amb aquesta lesió o simplement per sentir-te millor amb tu mateix mitjançant l’esport.

 

Osteopatia i fisioteràpia esportiva a Mataró

Osteopatia a Oreka

L’osteopatia és una medicina complementària que permet recuperar la salut del cos i millorar la nostra condició física mitjançant mecanismes propis d’autocuració. Es tracta d’una teràpia manual que s’englobava dintre de la fisioteràpia fins que, a l’any 2010, l’Organització Mundial de la Salut (OMS) la va reconèixer com a una pràctica independent.

A Oreka Mataró utilitzem l’osteopatia com a tractament especialitzat per a millorat el rendiment físic i per prevenir lesions esportives.

  • L’osteopatia millora la capacitat fluídica i de drenatge del nostre cos, prevenint les possibles inflamacions.
  • L’ús de l’osteopatia permet harmonitzar el to muscular i el sistema nerviós, afavorint una millor recuperació i millorant així el rendiment.

En l’esport és molt important la força i la bona mobilitat articular, tant per a prevenir lesions com per estar més en forma. L’osteopatia pot ajudar en la mobilitat i el drenatge del nostre cos i, per tant, en el nostre rendiment.

Més informació sobre Osteopatia Mataró.

 

Fisioteràpia a Mataró

Oreka som el teu fisio de Mataró. Som experts en tractaments fisioterapèutics de les lesions i la rehabilitació dels teixits afectats. La fisioteràpia utilitza tècniques manuals i d’electromedicina per a, en un primer terme, identificar el punt afectat, i després aplicar el mètode més efectiu per a sanar.

La fisioteràpia és especialment beneficiosa per a patologies de l’aparell locomotor com dolors musculars, lligamentosos o tendinitis, així com és també una bona eina per a la prevenció de lesions.

En aquest sentit, la fisioteràpia activa és especialment efectiva per a les persones que practiquen esport, però també per a les que no, ja que incorporar l’exercici físic per a la malaltia del pacient afavorirà una recuperació millor i més ràpida. A Oreka Mataró considerem que la fisioteràpia activa és essencial si volem un tractament rehabilitador complet per tornar a l’esport o eliminar la nostra patologia.

Un altre mètode fisioterapèutic demostrar eficaç per retornar a l’esport practicat a Oreka es la diatèrmia. No és invasiva, és indolora, i produeix una sensació agradable. L’electroteràpia amb diatèrmia permetrà a la persona lesionada reduir de forma considerable el dolor i augmentar la mobilitat.

Més informació sobre Fisioteràpia a Mataró

 

Necessites fisioteràpia invasiva?

El terme “fisioteràpia invasiva” pot sonar-nos una mica malament, no obstant, cada cop s’utilitza més per a la rehabilitació esportiva. En el Centre de Fisioteràpia i Osteopatia Oreka a Mataró utilitzem la punció seca, que consisteix en introduir una agulla “d’acupuntura” en els punts gatell (nòduls musculars) per a relaxar la zona i facilitar la curació.

La fisioteràpia invasiva:

  • Disminueix el dolor.
  • Permet una major mobilitat articular.
  • Millora la funció neuromuscular.
  • És especialment efectiva en problemes de l’aparell locomotor: dolor cervical, dolor toràcic, dolor d’esquena, ciàtiques, hèrnies discals, mal de cap tensional, bruxisme…

Un altre tipus de fisioteràpia invasiva que realitzem al nostre centre Oreka de Mataró és la Neuromodulació Percutània. És una tècnica que consisteix en introduir agulles de punció seca, en la proximitat del nervi perifèric, connectada a un dispositiu elèctric de corrents tipus PENS o similar amb l’objectiu de disminuir el dolor i restablir la funció del sistema nerviós. És a dir, el procediment de la tècnica consisteix en posar una corrent indolora a l’agulla de punció i millorar la funció neuromuscular.

Quan acudeixis a Oreka, el fisio serà la persona que valorarà si és necessari l’ús de la punció seca o la neuromodulació percutània, ja que la fisioteràpia invasiva no està indicada per a alguns pacients.

Més informació sobre Fisioteràpia Invasiva a Mataró.

 

Entrenament personalitzat i rehabilitació activa per a tornar a la vida normal i a l’esport

Entrenament personal a Mataró

Està científicament demostrat que l’entrenament personal produeix grans beneficis a la nostra salut.

Per a moltes persones fer exercici és una font de dolor, no obstant, com ja hem comentat, és un dels millors mètodes fisioterapèutics per a tornar a fer vida normal. Si sents dolor, ja sigui crònic o puntual, és de vital importància adaptar les teves pràctiques esportives al teu estat de salut.

Els entrenadors personals especialitzats en fisioteràpia d’Oreka Mataró tenen com a objectiu adaptar la pràctica esportiva a la teva patologia o millorar la teva condició física.

Més informació sobre Entrenament Personalitzat a Mataró.

 

Rehabilitació activa a Mataró: recupera’t!

La rehabilitació activa integra els principis de la fisioteràpia esportiva i l’entrenament personalitzat per a la recuperació integral d’una lesió o la disminució del dolor de les patologies cròniques.

És vital per a tornar a la normalitat després d’afectacions musculars, intervencions quirúrgiques o preoperatòries. A Oreka combinem aquests exercicis al nostre centre i a la platja de Mataró, situada a menys de 2 minuts a peu, per a que cada sessió sigui diferent i personalitzada al 100%.

Més informació sobre Rehabilitació Activa a Mataró.